Column: Even afstand nemen

“Laptop dicht: morgen komt de zon gewoon weer op.” Dit is wat wij zeggen tegen collega’s die het zwaar hebben.

De wereld draait namelijk gewoon door en je hebt meer aan jezelf als je jezelf kunt zijn. En als je er even van een afstandje naar kijkt en letterlijk afstand neemt, is het makkelijker om hoofd en bijzaken te onderscheiden. Klinkt als mooie woorden, maar het is een waarheid als een koe.

We zijn inmiddels in de tweede week van het nieuwe jaar, waarin het thuiswerken nog steeds op volle sterkte doorgaat. Maar niet alleen die kantoordeuren zijn gesloten, ook de deuren van scholen en kinderopvang blijven dicht.

Dat betekent voor alle ouders met schoolgaande kinderen weer non-stop laveren tussen digitale meetings, schoolwerk en het stilhouden van de kinderen als je met je baas aan de lijn hangt. ‘s Avonds dan nog maar even wat mails wegwerken, omdat je overdag moest helpen met een houten treinbaan. Alles wat je doet gaat steevast gepaard met schuldgevoel, omdat je eigenlijk niets echt goed kunt doen en tekortschiet op alle fronten. Eenzaamheid is nog zo’n probleem dat deze situatie niet veel goed doet. Geen spontane bezoekjes, geen kopjes koffie tussen mensen in een café. En hoewel we weten dat het beter wordt, zitten we er nu middenin.

Het is een rare tijd, met een rare definitie van normaal. De balans is kwijt tussen werk en privé en we zitten allemaal in een soortgelijk schuitje. Daarom: denk ook af en toe aan jezelf. Laptop dicht want morgen komt de zon ook op. En van een afstandje zien we alles weer een stukje beter.

Marijke Kasius
Gemeenteraadslid CDA

Laatste nieuws

Het CDA Bodegraven-Reeuwijk is met 5 zetels de grootste partij geworden in de gemeenteraad. Daar zijn we ontzettend trots op! Alle kiezers bedankt voor het vertrouwen. We gaan 4 jaar keihard aan de slag om onze ambities waar te maken!

17 maart 2022

Afgelopen donderdag 10 maart heeft Jan van Rooijen een bezoek gebracht aan basisschool De Brug in Nieuwerbrug. Als gemeenteraadslid en kandidaat voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen wil Jan in het bijzonder opkomen voor de belangen van de inwoners van Nieuwerbrug. Eerst gaf Jan een gastles voor de kinderen van groep 8 met als onderwerp de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Daarna werd hij uitgenodigd door de leerlingenraad.

11 maart 2022

Beste ondernemers binnen onze gemeente,

De komende jaren moeten er voor de ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk belangrijke besluiten genomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitbreidingsruimte op bedrijventerreinen en de ontsluiting van bedrijventerreinen Groote Wetering en Broekvelden. Ondernemers hebben behoefte aan duidelijkheid en perspectief. Aan een gemeenteraad die opkomt voor het lokale bedrijfsleven en die inziet dat voldoende werkgelegenheid essentieel is in een gemeente met groeiend inwonersaantal.

10 maart 2022