Jan Vergeer lijsttrekker CDA Bodegraven-Reeuwijk

Tijdens een drukbezochte, digitale, algemene ledenvergadering is Jan Vergeer unaniem verkozen tot lijsttrekker van CDA Bodegraven-Reeuwijk. De 37-jarige Vergeer komt uit Bodegraven en is de huidige fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad. Hij staat bekend als een warm pleitbezorger voor onder andere fietsveiligheid, de agrarische sector en de sportverenigingen in onze gemeente.

Op de tweede plek staat Marijke Kasius-Krist uit Driebruggen, gevolgd door de ervaren Nico de Heij uit Reeuwijk. De top 5 wordt gecomplementeerd met Jan van Rooijen uit Nieuwerbrug en Reinder van Meijeren uit Bodegraven

Wethouderskandidaat Dirk-Jan Knol staat op plek 6. De in Reeuwijk woonachtige Knol is thans als wethouder onder andere verantwoordelijk voor Wonen en Sport. Onder zijn leiding is er onder andere de afgelopen jaren in nauwe samenwerking met de sportverenigingen een sportakkoord afgesloten, zijn er nieuwe beheer afspraken vastgelegd en is er een inhaalslag gemaakt met het onderhoud en renovatie van vele sportvelden.

Met Ellis Bulk, José de Feijter, Dieter Möckelmann en Ard van Veen wordt de top 10 van de CDA kieslijst compleet gemaakt.

Partijvoorzitter Frans van Veldhuizen is enthousiast: ,,Ik ben zeer content met Jan Vergeer als lijsttrekker. Jan is een van de bekendste raadsleden van onze gemeente. Hij is benaderbaar, heeft een positieve insteek en is een echte teamspeler binnen de partij en de gemeenteraad. Achter Jan hebben we een prachtige mix aan ervaring en talent uit de verschillende dorpen van onze gemeente”.

Bekijk onze Kandidatenpagina voor de volledige kieslijst.

Laatste nieuws

Het CDA Bodegraven-Reeuwijk is met 5 zetels de grootste partij geworden in de gemeenteraad. Daar zijn we ontzettend trots op! Alle kiezers bedankt voor het vertrouwen. We gaan 4 jaar keihard aan de slag om onze ambities waar te maken!

17 maart 2022

Afgelopen donderdag 10 maart heeft Jan van Rooijen een bezoek gebracht aan basisschool De Brug in Nieuwerbrug. Als gemeenteraadslid en kandidaat voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen wil Jan in het bijzonder opkomen voor de belangen van de inwoners van Nieuwerbrug. Eerst gaf Jan een gastles voor de kinderen van groep 8 met als onderwerp de aankomende gemeenteraadsverkiezingen. Daarna werd hij uitgenodigd door de leerlingenraad.

11 maart 2022

Beste ondernemers binnen onze gemeente,

De komende jaren moeten er voor de ondernemers in Bodegraven-Reeuwijk belangrijke besluiten genomen worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan uitbreidingsruimte op bedrijventerreinen en de ontsluiting van bedrijventerreinen Groote Wetering en Broekvelden. Ondernemers hebben behoefte aan duidelijkheid en perspectief. Aan een gemeenteraad die opkomt voor het lokale bedrijfsleven en die inziet dat voldoende werkgelegenheid essentieel is in een gemeente met groeiend inwonersaantal.

10 maart 2022